MEDICINA REGENERATIVA. PRGF

En els recents anys, l’esperança de vida dels animals de companyia ha augmentat. Amb ells, també certes malalties, com l’osteoartrosi, un problema que afecta a les articulacions causant deformitats òssies i pèrdua del cartílag que es deriva amb inflamació i dolor. La nostra preocupació és mantenir una qualitat de vida acceptable per als nostres animals i per tant, evitar un abús inadequat de medicaments antiinflamatoris.

Segurament, haureu sentit a parlar de les conegudes infiltracions articulars.  Però el que genera més confusió és “Què infiltrem?”. Antigament, s’utilitzava cortisona injectada localment a l’articulació a tractar. El problema que conferia aquest tractament és que no és curatiu, sinó només simptomàtic. Gràcies a això, disminuïa el dolor de l’animal gràcies a l’aplicació d’un antiinflamatori potent a la zona afectada.

En l’actualitat això ha canviat, gràcies al desenvolupament de tècniques de MEDICINA REGENERATIVA, ara s’utilitza plasma ric en plaquetes. Aquest tractament innovador, consisteix en aplicar una fracció rica en factors de creixement obtinguda de la mateixa sang de l’animal amb la intenció de que regeneri aquest cartílag danyat i per tant, no ocasioni dolor.

El plasma ric en plaquetes és una família molt àmplia i existeixen nombrosos procediments per obtenir-los, generant, per tant, diferents tipus de productes. A Assistència Veterinària treballem amb una tecnologia coneguda com a Endoret – PRGF, que ens permet estandarditzar el procés i d’aquesta forma garantir l’efectivitat i eficàcia d’aquest producte. 

La medicina regenerativa és un camp molt ampli que es pot utilitzar en diferents especialitats dins la veterinària. Actualment utilitzem els factors de creixement en casos d’osteoartrosi, fractures, cicatrització de ferides i oftalmologia.