Sant Joan i la fòbia als petards

S’acosta Sant Joan i comença la temporada de petards. Per a nosaltres son dies de festa i diversió, però per a les nostres mascotes poden ser uns dies de molt estrès i molta por.

És per això que us recordem que, en cas de voler administrar tranquil·litzants als vostres animals per disminuir la fòbia els petards, el més recomanable és començar a administrar-los amb antelació i no esperar a l’últim moment, per tal de poder ajustar adequadament la dosis a en cada cas.

Poseu-vos en contacte amb les nostres veterinàries, elles us assessoraran de quin és el mètode de prevenció més ideal per cada una de les vostres mascotes.

PREVENCIÓ DE LA LEISHMANIOSIS CANINA

La leishmaniosis canina és una malaltia parasitaria greu causada per un protozou denominat Leishmania spp. i transmesa a través dels flebòtomos, uns mosquits que amb la seva picada infecten a l’animal.

Els mosquits flebòtoms, són més freqüents en èpoques de calor (de juny a octubre) i zones humides, és per això que el clima mediterrani fa que el nostre país es trobi en situació de zona endèmica de Leishmània.

El mosquit transmet la Leishmania a l’animal i via torrent sanguínia arriba als diferents òrgans i teixits, causant per tant, una simptomatologia molt variada i més o menys greu que pot arribar a causar la mort de l’animal.

És per això que us recordem la importància de la prevenció d’aquesta malaltia. Actualment existeixen diferents mètodes, entre els que podem destacar; collars específics contra els flebòtoms, pipetes antiparasitàries, xarops que ajuden a estimular la immunitat i vacunes.

Si voleu protegir les vostres mascotes contra la Leishmània, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres i us informarem de quin és el mètode més adequat per a cada cas.