Època d’espigues

Amb l’arribada de la calor i els dies més llargs comença l’època de les espigues.

Les espigues penetren pels forats naturals de les nostres mascotes i s’introdueixen pel forats del nas, ulls, les orelles, la boca, i inclús poden traspassar la pell i introduir-se en els coixinets, zona inter-digital i qualsevol part del cos del nostre gos. El gran problema de les espigues és que per la seva forma de fletxa, entren i sempre van endavant, mai enrere, i per tan mai, o gairebé mai surten per si soles.

Els símptomes depenen del lloc d’entrada de l’espiga, així dons, de forma general, una espiga al nas pot provocar esternuts, lateralització del cap i espolsar-se si entra per les orelles, secreció ocular i dolor si entra als ulls, en el cas de la zona inter-digital observarem inflamació i que el gos es llepa la zona afectada.

Per tant, és molt important revisar els gossos després del passeig. Ens fixarem principalment en les orelles, el nas, els ulls i les potes. També és important repassar el cos de l’animal, i en cas de gossos de pèl llarg sempre és recomanable fer una bona raspallada després del passeig.

 

En cas d’observar qualsevol dels signes descrits és molt important portar el gos al veterinari, el qual avaluarà la situació, localitzarà l’espiga i l’extraurà .

Processionària del pi

ALERTA!!! Al nostre hospital ja hem començat a atendre casos d’urgència per contacte amb erugues processionàries.

Les larves de processionària (Thaumetopoea pityocampa) cauen a terra amb l’arribada del bon temps. El problema apareix a causa del contacte dels pèls urticants de les erugues amb els animals, ja que a l’alliberar-se la toxina es desencadena una reacció anafilàctica en la zona de contacte (normalment boca, nas i ulls).